Electroargeș mărește producția și face angajări

Electroargeş, producător de aspiratoare, demarează extinderea producţiei. Fabrica din Curtea de Argeș are în plan să angajeze aproape 170 de oameni. Compania are în prezent peste 400 de salariaţi, conform celor mai recente date. Investiția în extinderea producţiei este în valoare de circa 11,4 milioane euro. Din totalul sumei, jumătate (5,7 milioane euro) reprezintă un ajutor de stat aprobat în toamna lui 2020.

Electroargeș a fost înființată în anul 1971, urmând ca peste 2 ani să înceapă activitatea. În anul 1991, Electroargeș a devenit societate pe acțiuni, cu capital majoritar de stat.

Mai târziu, în anul 1996, pachetul majoritar de acțiuni (51%) a fost preluat de către Asociația PAS Electroarges. Membrii acestei asociații au fost exclusiv salariați ai societății. Restul acțiunilor (49 %) fiind deținute de persoane fizice sau juridice.

În anul 2005, membrii Asociației PAS Electroarges 94 au devenit proprietarii acțiunilor. Din acel moment, acțiunile sunt deținute în totalitate (100%) de acționari persoane fizice sau juridice.

Electroargeș a încheiat 2020 pe pierdere

Vestea extinderii producției este una bună după ce societatea a încheiat anul 2020 pe pierdere. Aceasta a avut o valoare o netă de 13,7 milioane lei. Pierderea a survenit după ce profitul net a fost de 2 milioane lei în 2019. Veniturile din contracte au fost de 245,4 milioane lei, în creştere cu 27,5% față de 2019.

Profitul din exploatare a fost de 3,4 milioane lei, în creştere cu 147,7% faţă de 2019. La finele anului 2020, compania avea active totale de 131,6 milioane lei. Acestea erau în scădere cu 23 milioane lei faţă de anul anterior. Capitalurile proprii erau de 55,7 milioane lei, cu 18,5 milioane lei mai mici. Pe parcursul anului au fost înregistrate cheltuieli excepţionale în valoare de 27,4 milioane lei. Electroargeș a intrat în 2020 pe pierdere după o lungă perioadă de profit.

De-a lungul timpului, Electroargeș nu a fost ocolită de tensiuni. Mai ales după ce a intrat în zona de influență a controversatului afacerist Cătălin Chelu. După moartea acestuia, compania este controlată de cei care îi continuă afacerile.

2 thoughts on “Electroargeș mărește producția și face angajări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Monitorul Oficial disponibil gratuit pentru toată lumea

A fost promulgată legea care prevede Monitorul Oficial, în format electronic, Partea I şi a II-a, este disponibil în mod gratuit şi liber, permanent. Acesta devine astfel accesibil tuturor utilizatorilor în aceeaşi zi cu publicarea. Monitorul Oficial este disponibil inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire şi imprimare. Actul normativ are ca […]
Monitorul Oficial gratis

Subscribe US Now

error: Content is protected !!