Emilia Mateescu validată ca viitor prefect

Conducerea USR a validat propunerile celor nouă prefecți și 21 de subprefecți care reveneau formațiunii în urma negocierilor din Coaliție. Decizia a fost luată vineri. Cu o săptămână înainte trecută cei de la PLUS își nominalizaseră deja o parte dintre prefecții si subprefecții conveniți. Deocamdată, nu s-a luat o decizie în privința Bucureștiului unde prefectura revine PLUS. În ceea ce privește Argeșul, Emilia Mateescu va fi cu certitudine noul prefect al județului.

Emilia Mateescu este absolventă de Științe Economice, Juridice și Administrative, specializarea Administrație publică. Are un master în Drept la Universitatea București și urmează studii de doctorat la Universitatea din Craiova. Din mai 2011, este executor judecătoresc, iar în 2018 a devenit membră USR.

Mateescu îi va avea ca subprefecți pe Emanuel Soare și Lucian Ionescu. Cei doi sunt liberali și dețin în prezent funcțiile de prefect și de șef al cancelariei prefectului. Liberalii argeșeni au fost îndelung criticați pentru cedarea funcției de prefect.

O perioadă nominalizarea Emiliei Mateescu a fost incertă. Aceasta deoarece postul de prefect a fost îndelung solicitat de PLUS Argeș. Partidul lui Cioloș a vrut să-l impună pe Dan Hodoș în această funcție. Useriștii au avut însă câștig de cauză. Emilia Mateescu se bucură de susținerea puternică a deputatului Ionuț Moșteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Experimentul Pitești - 61 de ani de la primul asasinat

Corneliu Niţă, primul student mort în Experimentul Piteşti, a fost comemorat azi în Cimitirul Central din Bacău. El a fost primul student din generaţia naţionalistă interbelică ucis de comunişti în închisoarea reeducării de la Piteşti. Tânărul era student la Politehnică în Iaşi şi la Facultatea de Drept. „Văzând că nu […]
Experimentul Pitești, prima victimă

Subscribe US Now

error: Content is protected !!