Lotul de autostradă Curtea de Argeș – Tigveni câștigat de Porr

Ministrul Transporturilor a anunţat că a fost desemnat câştigătorul pentru execuţia lucrărilor pe lotul de autostradă Curtea de Argeș – Tigveni. Este vorba despre un sector de 10 kilometri. Acesta va avea un tunel şi numeroase poduri şi pasaje. Lotul Curtea de Argeș – Tigveni a fost câștigat de compania Porr din Austria.

 „Este o secţiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri şi 3 pasaje. Constructorul desemnat este aceeaşi firmă austriacă de pe Lotul 1, Sibiu-Boiţa. Lucrările merg bine şi sunt în termen, cu intenţie de finalizare la sfârşitul lui 2022. Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4. Și să nu mai existe contestaţii pentru această licitaţie, şi aşa întârziată din această cauză”, a anunţat ministrul Cătălin Drulă.

Potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura, câştigătorul este firma austriacă Porr. Valoarea contractului fiind de 2 miliarde lei. Costul ridicat se datorează tunelului de 1,3 km. Tunelul realizează trecerea de pe Valea râului Topolog pe Valea Argeşului. Nodul rutier Tigveni este inclus de asemenea în acest lot.

Porr construiește și Lotul 1

Austriecii de la Porr construiesc şi Lotul 1, între Sibiu si Boiţa. Acesta ar putea fi dat în folosinţă la finalul lui 2022.

Potrivit Pro Infrastructura, Lotul 5 este construit de firma italiană Astaldi. Vorbim de tronsonul Pitești – Curtea de Argeș. Contractul a fost semnat in martie 2020. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în urmă cu 7 luni. Acesta conţine și perioada de proiectare de 12 luni.

Cel mai scump tronson este Lotul 3, care realizează trecerea între Valea Oltului şi Valea Topolog. Tronsonul Cornetu – Tigveni are 37 km. Licitaţia cu pre-calificare se află în desfaşurare. Valoarea estimată pentru acest lot este de 5 miliarde de lei.

Cătălin Drulă este unul dintre fondatorii Asociaţiei Pro Infrastructura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cartea de identitate cu cip disponibilă din august

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat că, probabil, cartea de identitate electronică va fi disponibilă în august. Aceasta va oferi şi posibilitatea semnăturii electronice. „Aceşti paşi legislativi, cum ar fi adoptarea regulamentului privind identificarea la distanţă, sunt în curs de a fi legiferaţi în Parlament. Putem fi […]
Carte de identitate

Subscribe US Now

error: Content is protected !!