Recea, Argeș: Lucrări de regularizare a albiei râului Teleorman 

ConcretMedia.ro

Râul Teleorman, care străbate comuna Recea de la nord la sud, a dat de multe ori bătăi de cap localnicilor și autorităților locale atunci când, în urma unor ploi abundente, s-a revărsat provocând pagube însemnate, fie pe terenurile agricole pe care le străbate, fie în gospodăriile aflate pe malul stâng al acestuia. În aceste condiții, pentru a preîntâmpina și împiedica noi revărsări și inundații, la Recea se desfășoară în această perioadă lucrări de regularizare și amenajare a albiei râului pe o lungime de aproximativ doi kilometri șu jumătate, în partea de sud a comunei, acolo unde s-au și înregistrat de-a lungul timpului cele mai mari pagube, după cum ne-a informat primarul localității, Doru Iliuță Dragu. 

„La inițiativa și solicitarea Primăriei Recea realizăm împreună cu cei de la Apele Române lucrări specifice prevenirii și stopării unor eventuale revărsări ale Râului Teleorman care ar putea avea efecte negative prin inundarea terenurilor agricole și a gospodăriilor din vecinătatea acestuia. Vorbim în principal de amenajarea și regularizarea unei porțiunii a albiei râului prin lucrări de decolmatare precum și de înălțare și întărire a malurilor. Țin să menționez că administrația locală suportă doar cheltuielile cu combustibilul, deci efortul financiar pentru noi este unul foarte mic, dar rezultatul va fi unul important care va asigura protecție oamenilor, bunurilor și terenurilor acestora în fața revărsării apelor.”, a declarat pentru ConcretMedia.ro primarul Doru Dragu. 

„Totodată, țin să fac un apel către acei cetățeni care aruncă sau depozitează gunoaie, deșeuri sau diverse resturi pe malurile Teleormanului ori chiar le aruncă în apă, să renunțe la acest obicei. Nu sunt mulți, dar ca oriunde sunt și la noi. Pentru a avea un mediu sănătos în care să trăim și să muncim în localitatea noastră e nevoie să avem grijă de curățenia și siguranța acesteia, iar malurile și albia Teleormanului și ale celorlalte cursuri de apă fac și ele parte, dacă vreți, din casa noastră mai mare numită comuna Recea,”, a mai subliniat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Avalanșă de mari dimensiuni la Bâlea Lac azi dimineață 

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în această dimineață pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş. în zona Bâlea Lac. Imagini cu valul de zăpadă dislocat au fost de organizaţia Avalanşe în Carpaţi pe pagina proprie de socializare.  „A curs azi dimineața „Clasica de Bâlea”.   Având în vedere încălzirea […]
Avalanșă Bâlea Lac

Subscribe US Now

error: Content is protected !!