Spații de servicii „în oglindă” pe A1

CNAIR a desemnat câștigătorii pentru concesionarea de spații de servicii de pe A1 Sibiu-Nădlac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța. Vorbim de 26 de benzinării „în oglindă”, pe stânga și pe dreapta drumului. Anunțul a fost făcut luni, 15 februarie, de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Vom avea în sfârșit parcări decente pe toată lungimea autostrăzilor A1 și A2! CNAIR tocmai a desemnat câștigătorii pentru concesionarea spațiilor de servicii de pe A1 Sibiu-Nădlac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța. Este vorba de 26 de benzinării <în oglindă>, pe stânga și pe dreapta drumului”, anunță Cătălin Drulă.

Spații de servicii care vor produce venituri

Ministrul consideră că este o veste bună din două motive. „Primul – vom putea să ne bucurăm de un trafic rutier în condiții civilizate. Vor exista stații de încărcare electrică și de alimentare cu carburant, restaurante, magazine, printre altele. Al doilea – aceste spații de servicii, concesionate pentru următorii 20 de ani, vor produce venituri – cel puțin 67 de milioane de lei pe an. Bani pe care îi putem investi mai departe în proiecte de infrastructură.

Urmează demersuri similare și pentru autostrăzile A10 și A3. Pentru Autostrada Moldovei A7, viitoarele spații de servicii sunt gândite încă de pe acum, de la faza de proiectare. Astfel, viitorul concesionar va avea dotările și spațiul necesar pentru cele menționate (stații de încărcare electrică și de alimentare cu carburant, restaurante, magazine, etc”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ordonanța de Urgență care taie sporuri și avantaje a fost publicată

Ministerul de Finanțe a publicat, luni seară, Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Astfel, alocarea punctului de pensie rămâne la valoarea aprobată anul trecut – 1442 lei. Nu vor mai fi emise în acest an vouchere de vacanţă pentru bugetari, […]
Ordonanța de Urgență care taie sporuri

Subscribe US Now

error: Content is protected !!