Emanuel Mazăre – piteșteanul care va reprezenta România la Balcaniada de Matematică

Emanuel Mazăre, elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” (nr. 11) din Pitești, a devenit recent membru în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO). Emanuel Mazăre s-a remarcat de-a lungul timpului la concursurile școlare de matematică obținând constant rezultate remarcabile. Înainte să ajungă în lotul JBMO el a trecut de toate barajele desfăşurate pentru constituirea lotului României la acest concurs. Ca urmare, el va reprezenta România și, implicit, Argeșul în prestigioasa competiţie ce se va desfăşura în Republica Moldova. Cele trei baraje parcurse au fost foarte dificile, Emanuel Mazăre demonstrând o pregătire psihică şi de specialitate la nivel de excelenţă.  

Cea mai bună performanță de la înființarea școlii

„Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Piteşti are un reprezentant în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, ce va fi găzduită luna viitoare de Republica Moldova.   Este de departe cel mai important rezultat al Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Piteşti de la înfiinţarea sa în 1966. Îi mulţumim pentru imaginea pe care o dă (şi o va da) instituţiei noastre de învăţământ!”, a scris profesorul Marian Haiducu pe pagina de socializarea școlii. Marian Haiducu este directorul instituției și profesorul lui Emanuel Mazăre.   

Pentru a ajunge în lotul național pentru JBMO a trecut prin rigorile selecțiilor care s-au desfășurat la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucuresti, în data 15 mai 2021. În primă fază, Emanuel Mazăre a fost unul dintre primii 15 clasaţi întrând în lotul restrâns. Ulterior, el a participat la încă două baraje în urma cărora s-a stabilit echipa finală a României. Fiecare baraj a durat patru ore şi a cuprins patru probleme. Acestea i-au pus la încercare pe participanți la algebră, geometrie, teoria numerelor și combinatorică.

Sursa foto: adevarul.ro

One thought on “Emanuel Mazăre – piteșteanul care va reprezenta România la Balcaniada de Matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liberalismul argeșean mai are o șansă, poate ultima

Poate ultima pentru că Adrian Miuțescu a ratat deja două șanse. Le-a ratat pentru că nici în primul mandat de președinte al PNL Argeș și nici în cel de acum nu a avut curajul, puterea și interesul să fie cu adevărat un adversar al PSD  în Argeș. Mai mult decât […]
Liberalismul

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!