Șeful ANPC avertizează: În comerț există carne de pui „vopsită prin hrănire” 

ConcretMedia.ro

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineață, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii afirmă Constantinescu, citat de ziare.com, ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”. 

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut şi să nu poată fi spălată”, a scris miercuri dimineaţă pe contul său de socializare Horia Constantinescu. 

Acesta afirmă că și ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii. „Dacă adăugăm și ingredientul Sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai scris Constantinescu. 

Acesta anunţă că va transmite în cursul zilei de azi o „informare către absolut toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sandrider, prototipul Dacia care va participa la Raliul Dakar 

Anul acesta, Dacia este pusă pe fapte mari și ne oferă surpriză după surpriză, anunță cei de la Auto Bild România, una dintre acestea fiind prototipul rally-raid Sandrider.  Sandrider, care anunță parcă participarea Daciei la Raliul Dakar, este conceput pornind de la ideile care au stat și la baza lui […]
Dacia Sandrider

Subscribe US Now

error: Content is protected !!