Drapelul Național arborat de jandarmi pe Moldoveanu

De Ziua Drapelului Național, jandarmii argeșeni au înălțat Tricolorul cel mai sus. Jandarmii din cadrul Posturilor Montane Arefu și Rucăr au arborat astăzi Drapelul Național al României pe Vârful Moldoveanu. Aflat în Munții Făgăraș, Moldoveanu este vârful montan cu cea mai mare înălțime din România, 2544 de metri.

„Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional, care ne obligă la o continuă aducere aminte a eroilor neamului, a faptelor şi principiilor care i-au însufleţit pe români de-a lungul încercărilor ce le-au marcat istoria.”, au transmis jandarmii argeșeni.

Prin legea nr. 96 din 20 mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată drept Ziua Drapelului Național al României. În 1848, în această zi a fost emis Decretul nr. 1 al Guvernului Provizoriu al Țării Românești, prin care tricolorul roșu-galben-albastru devenea Drapel Național.

La 27 mai 2013 pe aerodromul Clinceni a fost desfășurat cel mai mare drapel al României până în acel moment. Drapelul, cântărind aproximativ 5000 kg, a avut dimensiunile de 349,425 x 226,917 m, rezultând o suprafață declarată de 79 290,39 de metri pătrați. Mărimea acestui drapel constituie un record mondial, depășind vechiul record de 65 975 metri pătrați, deținut de Liban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Certificatul digital Covid, disponibil de la 1 iulie

Guvernul a adoptat, marți, o OUG care reglementează eliberarea, verificarea și acceptarea pentru certificatul digital privind Covid. Acesta va fi necesar pentru libera circulație în UE pe durata pandemiei de Covid-19. Documentul se eliberează pentru: vaccinarea anti-Covid; testarea pentru infecția de Covid cu test antigen rapid și test RT-PCR; vindecarea […]
Certificatul Covid

Subscribe US Now

error: Content is protected !!