Mai puțin cu 37 de clase a IX-a în Argeș la începutul anului școlar viitor

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a orgainzat astăzi o conferință de presă în care au fost prezentate mai multe teme de interes pentru învățământul argeșean. Printre acestea s-a numărat și chestiunea numărului de clase a IX- a care în anul școlar viitor va fi mai mic cu 37. „Este o situație punctuală și obiectivă, care va avea efect doar în ceea ce privește anul școlar 2021-2022, nu și în anii următori. Este vorba de numărul de copii care termină anul acesta clasa a VIII – a și care sunt cu aproximativ 1300 mai puțini decât cei de anul trecut, iar cifra de școlarizare trebuie să țină cont de această realitate. Am discutat cu toți colegii mei din învățământul preuniversitar referitor la acest lucru și la cifra de școlarizare pentru anul următor și i-am liniștit asigurându-i că aceasta se va întâmpla doar o singură dată, deci nu există niciun pericol asupra acestui ciclu de învățământ. Noi (n.r. ISJ Argeș) avem situația cu numărul copiilor din fiecare clasă, nu doar a VIII-a, avem date exacte până la cei care intră într-a V-a inclusiv și știm că această stare de fapt se referă doar la următorul an școlar pentru ca apoi cifgra de școlarizare la admiterea în liceu să revină la valoarile de acum. Vorbim de prima generație pentru care s-a introdus grupa pregătitoare și, după cum știți, atunci au fost părinți care și-au trimis copiii la școală și părinți care i-au lăsat la grădiniță, de aceea avem această situație acum.”, a spus inspectorul școlar general al județului Argeș, Liliana Murguleț, în cadrul conferinței de presă.  

One thought on “Mai puțin cu 37 de clase a IX-a în Argeș la începutul anului școlar viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Calinic Argeșeanul mai ancorat în realitate decât Teodosie Tomitanul: „Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur.”

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19, spre deosebire de un alt ierarh de același rang, Teodosie Tomitanul de la Constanța. „Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar că osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare își iau în serios […]
ÎPS Calinic Argeșeanul

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!