Elena Lasconi nu-l poate demite pe șeful Poliției Locale: „La stat angajații sunt protejați de legi și proceduri complicate”

Primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, anunța în noiembrie că îl va demite pe șeful Poliției Locale pentru că acesta nu s-a asigurat că sunt impuse regulile anti-Covid la principala piață a orașului. Cu toate acestea, demersul său s-a lovit de un cadru legislativ mult prea protecționist cu funcționarul public.

„La Câmpulung nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor. Am hotărât să închid piața centrală pentru că nu s-au respectat regulile. (…) Am eliberat din funcție pe șeful pieței, dar și pe comandantul Poliției Locale, pentru că nu au asigurat pază, dezinfectant și termometru aici la intrare, așa cum trebuia făcut”, anunța, pe Facebook, Elena Lasconi, la vremea respectivă.

Edilul din Câmpulung Muscel a declarat, într-un interviu pentru Newsweek LIVE, că demiterea anunțată nu a putut fi pusă în aplicare, pentru că la stat angajații sunt protejați de legi și proceduri complicate.

„Degeaba am zis eu în momentul respectiv că dau afară șeful Poliției Locale, căci lucrurile nu stau chiar așa. Acesta a fost primul imbold, pentru că nu și-a făcut treaba. Dar trebuie să faci proceduri, să faci hârtii. Și suntem în proces de a face hârtii, de a ne îngropa în munți de hârtii, pentru că legea protejează funcționarul public. Codul admnistrativ îl protejează. Nu este deloc ușor”, a declarat marți Elena Lasconi.

„Eu vin din mediul privat, nu am lucrat la stat niciodată. La stat, lucrurile sunt extraordinar de greoaie. Eu știam un lucru înainte: dacă voiam să fac un proiect și să iasă un lucru bun, adunam în jurul meu oameni buni și ne apucam de treabă.  Ei, nu poți să faci asta la stat. Nu poți să faci o echipă cu oameni buni decât dacă faci o nouă organigramă – și asta am și făcut, o trec prin Consiliul Local – să faci multe proceduri. Și durează foarte mult. Organigrama trebuie pusă în dezbatere o lună și să fie discutată”, a precizat primărița pentru cei de la Newsweek.

Elena Lasconi a mai anunțat în același cadru că va scoate unele posturi din cadrul administrației publice locale la concurs, iar aceste concursuri vor fi corecte, pentru că are nevoie de oameni capabili. „Până acum nu era așa. Se mai organizau concursuri, dar am semnale chiar de la angajați că li se sugera să nu se înscrie, să fie un singur candidat”, a spus Lasconi.

Sursa foto: Newsweek România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei nume noi la FC Argeș

După egalul cu FCSB și seria de meciuri fără înfrângere de la începutul returului, FC Argeș mai face o surpriză suporterilor și se întărește cu trei nume noi. Primul este Mario Tudose (foto), format la Centrul de Copii și Juniori „Leonte Ianovschi”, care a semnat astăzi primul lui contract de […]
Mario Tudose

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!