Ministrul Mediului a aprobat împușcarea unui urs din zona Stoenești

ConcretMedia.ro

Mai mulți urşi bruni de pe raza unor fonduri cinegetice din judeţele Argeş, Mureş şi Suceava vor fi împuşcaţi. Demersul are la bază ordine ale ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna. Actele normative, publicate miercuri în Monitorul Oficial, prevăd recoltarea prin metoda „la pândă”. Vorbim de cinci exemplare de urs, unul din judeţul Argeş şi câte două din judeţele Mureş şi Suceava, conform Agerpres.

Animalele care vor fi împuşcate provin de pe raza fondurilor cinegetice: nr. 20 Stoeneşti din judeţul Argeş; nr. 11 Teşna din judeţul Suceava; nr. 20 Valea Putnei din judeţul Suceava; nr. 13 Hărţău din judeţul Mureş şi nr. 25 Săcal din judeţul Mureş. Potrivit ordinelor de ministru, recoltarea urşilor se face prin derogare de la prevederile legale în vigoare privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

   „Derogarea se stabileşte pentru 20 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin”, se arată în fiecare dintre cele cinci acte normative semnate de secretarul de stat Robert-Eugen Szep.   Fiecare exemplar urs brun vizat va fi împușcat numai după ce a fost identificat şi atent monitorizat. Sarcina îi revine administratorului fondului cinegetic pe care se află animalul care urmează a fi sacrificat.   „În termen de 7 zile de la data capturării, beneficiarul are obligaţia să transmită Agenţiei judeţene pentru protecţia mediului, de pe raza administrativ – teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de capturare/recoltare, un raport asupra fiecărei acţiuni derulate în baza derogării obţinute, însoţit de copia autorizaţiei de vânătoare”, se mai arată în actele normative publicate în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Moțiunea de centură

Politica românească seamănă tot mai mult cu o centură sordidă unde curvele orașului se porcăiesc ordinar pentru porția cea mai bună de trotuar. Iar moțiunea de cenzură de azi a demonstrat din plin acest lucru, devenind nici mai mult, nici mai puțin decât o moțiune de centură. Nu depunerea ei […]
Florin Silviu Negru

Subscribe US Now

error: Content is protected !!