Elena Lasconi: „Elevii de zece din Câmpulung merită burse de peste o mie de lei”

„O altă dovadă că PSD la nivel local nu face nimic. Vorbă multă, mesaje populiste și circ. Luna trecută, în ședința de Consiliu Local au fost discuții aprinse vreme de 45 de minute pe tema burselor pentru elevi. Consilierul PSD Ciprian Neculăescu în tandem cu colegii pesediști cereau în gura mare să ne așezăm cu toții la masa discuțiilor. Am fixat, public, în Consiliul Local, întâlnirea astăzi la ora 10:00.

Între timp, am luat legătura cu reprezentanții elevilor din toate școlile din Câmpulung (e pentru prima dată când un primar face asta în Câmpulung iar elevii au fost uimiți de-a dreptul) și cu directorii pentru a le cere părerea.

Ghiciți cine nu s-a prezentat?! Consilierii locali PSD au lipsit fără nicio explicație. Culmea, Neculăescu-PSD e și profesor. Cred că e important să vedeți pe cine ați votat și cum sunteți reprezentați.

Lăsând la o parte asta, la întâlnire au venit viceprimarul PNL Nicolae Zaharia, consilierii USR PLUS Constantin Țurțulea și Alex Hagi, consilierii POL Octavian Dumitrașcu și Dan Șain, secretarul si directorul economic.

Concluzia: voi trimite mâine la Ministerul Educației o solicitare oficială pentru a schimba Ordinul de ministru 5576/2011. Mai exact, cerem modificarea art 8 pentru a lăsa la latitudinea autorității locale criteriile de acordare a burselor de merit dar și a cuantumului acestora și posibilitatea de cumulare a diferitelor tipuri de burse.

În plus, voi merge împreună cu dl. viceprimar la ministrul educației deoarece ne dorim schimbarea ordinului și o reală motivare pentru performanță în educație.

Ce ne dorim în Câmpulung?

1. Acordarea burselor în baza unor criterii care să încurajeze învățarea.

2. Majorarea consistentă a acestora astfel încât elevii să fie motivați să învețe mai bine. Dacă vom reuși modificarea ordinului am putea să le oferim elevilor de nota zece din Câmpulung burse de o mie sau chiar două mii de lei.”, a anunțat primărița Elena Lasconi pe contul ei de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacia Sandero este noul lider al pieței auto din Spania detronând Seat Leon

Spaniolii de la Marca au publicat săptămâna aceasta topul celor mai vândute mașini din Spania în 2020. După ce timp de 5 ani, începând cu 2015, Seat Leon a fost lider, Dacia Sandero a devenit acum cea mai cumpărată mașină din Spania. „Mașina low-cost de la Renault costă mai puțin […]
Dacia Sandero este noul lider al pieței auto din Spania detronând Seat Leon

Subscribe US Now

error: Content is protected !!