Arctic va folosi componente produse la Electroargeș

Electroargeș Curtea de Argeș

Electroargeş realizează componente pentru Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice. Demersul are obiectivul de a reduce dependenţa faţă de nemţii de la Kärcher. „Se colaborează în producţie cu Arctic prin asimilarea în fabricaţie a unei game importante de piese injectate din mase plastice, de subansambluri şi kituri de repere“, potrivit raportului financiar al Electroargeş.

Arctic are local două unităţi de producţie unde realizează 3 milioane de frigidere şi maşini de spălat anual. Electroargeş are o fabrică în Curtea de Argeş unde produse aspiratoare şi subansambluri pentru electrocasnice.

Colaborarea dintre cei doi producători importanţi de electrocasnice este una nouă, din datele ZF. Reprezentanții Electroargeş spun că vizează o dezvoltare a relaţiilor. Totodată, oficialii Arctic afirmau anterior că dezvoltarea companiei în România înseamnă şi crearea unei reţele extinse de furnizori de materii prime şi componente. În prezent, peste 85% din cifra de afaceri a Electroargeş e reprezentantă de colaborarea cu grupul german Kärcher.

Rezilierea acestui contract ar avea un impact negativ asupra evoluţiei în timp a societăţii, cu implicaţii sociale negative. Faptul că aproape 90% din cifra de afaceri se bazează pe export, iar din total peste 99% merge doar către grupul de firme Karcher, denotă o dependenţă uriaşă.

One thought on “Arctic va folosi componente produse la Electroargeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Legea consumatorului vulnerabil a fost promulgată/ Cât este ajutorul de stat

Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Șeful statului a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, anunţă Administraţia Prezidenţială. Legea privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul […]
Vulnerabil

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!