Inedit: Noaptea Muzeelor într-un sat din Argeș

Un demers inedit și o premieră, poate națională, vor pune mâine seară un sat argeșean pe harta culturală a țării. Vorbim de satul Mârghia din comuna Lunca Corbului. Aceasta deoarece Complexul Cultural Casa Mârghienilor, așezământ înființat și susținut de Acțiunea Civică Pro Mârghia, organizează pentru prima oară Noaptea Muzeelor. Astfel, Casa Mârghienilor-mărturii recuperate, muzeul integrat Complexului Cultural, va fi deschis mâine seară tuturor celor care vor să-i cunoască exponatele. În acest fel, Casa Mârghienilor se alătură Muzeului Județean sau Muzeului Golești precum și miilor de muzee din Europa și nu numai în cadrul evenimentului cultural Noaptea Muzeelor.

„Complexul Cultural Casa Mârghienilor, organizează mâine, 12 iunie 2021, prima ediție a Nopții Muzeelor.

În țările Uniunii Europene se marchează cea de-a 17 a ediție a Nopții Muzeelor. În acest context, începând din acest an, Casa Mârghienilor-mărturii recuperate, va marca acest eveniment, intrând în rândul sutelor de muzee cu tradiție din România.

Sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 19.00- 23.30, toți cei care doresc să facă o vizită nocturnă la muzeu sunt așteptați, cu luarea tuturor măsurilor de protecție sanitară.

Vă așteptăm cu mult interes!”, se arată în comunicatul publicat de col. r. Niculae Jianu de la Acțiunea Civică Pro Mârghia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Emanuel Mazăre – piteșteanul care va reprezenta România la Balcaniada de Matematică

Emanuel Mazăre, elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” (nr. 11) din Pitești, a devenit recent membru în lotul României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO). Emanuel Mazăre s-a remarcat de-a lungul timpului la concursurile școlare de matematică obținând constant rezultate remarcabile. Înainte să ajungă în lotul JBMO el […]
Emanuel Mazăre matematică

Subscribe US Now

error: Content is protected !!