Ce șanse are Cristian Cioacă să fie liberat condiționat

În iunie 2014, fostul polițist piteștean Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare. Inițial, el a primit pentru omor o pedeapsă de 22 de ani de închisoare de la Tribunalul Argeș. Ulterior, încadrarea sa a fost schimbată la Curtea de Apel din omor în lovituri cauzatoare de moarte. Pedeapsa a fost micșorată astfel la 15 ani și 8 luni. Polițistul a fost acuzat de uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, în anul 2007. Cadavrul acesteia nu a fost găsit nici până în prezent. Jurnaliștii de la wowbiz.ro s-au interesat de soarta polițistului și de variantele în care acesta ar putea fi liberat condiționat.

Avocata familiei Ghinescu: „Instanțele din Pitești au fost subiective în cazul Cioacă”

„Este posibil să fie eliberat, nu știu exact cât mai are de executat, pentru că el a mai și muncit, a făcut diferite cursuri și toate aceste lucruri sunt considerate ca și zile executate. Deși, instanța nu este obligată să țină cont de aceste lucruri. Având în vedere gravitatea faptelor comise, nu ar trebui să iasă înainte de cei 15 ani și 8 luni cât are de executate. Nu ar trebui să iasă liberat condiționat, pentru că este la alegerea instanței dacă i se admite o astfel de cerere de liberare condiționată. Este la latitudinea instanței, dar instanțele din Pitești, așa cum le-am văzut eu că s-au pronunțat în alte situații, probabil că o să-i și admită. Toate instituțiile din Pitești au fost subiective, nu au fost obiective și cumva l-au favorizat pe Cristian Cioacă.

Eu mă aștept să iasă. Deși dumnealui nu a recunoscut fapta, a comis niște fapte deosebit de grave.”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, pentru wowbiz.ro.

„I s-a dat o pedeapsă mică raportat la gravitatea faptelor comise și atunci instanțele din Pitești nu ar trebui să admită o astfel de cerere de liberare condiționată. Comportamentul lui este unul normal în penitenciar, nu este un comportament excepțional, ieșit din comun să spui că a avut un comportament bun și atunci îi admitem cererea. Este un comportament normal, cum ar trebui să aibă orice persoană acolo.”, a  mai spus Crina Radu.

Avocata polițistului nu speră în liberarea condiționată a acestuia

„Nu am depus nicio cerere de liberare condiționată, nu întrunește încă toate condițiile pentru liberare. Cu siguranță anul acesta nu va intra în comisie, e o certitudine ce vă spun. Ar fi bine dacă ar putea intra, dar nu intră în comisie. Vedem ce va fi la anul, să vedem ce legi mai apar, ce beneficii se mai dau.”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, pentru wowbiz.ro.

În cazul în care nu va fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei, Cristian Cioacă mai are de ipsășit destui ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Veșnicia cârdășiilor PSD-PNL

Singurul bărbat politic adevărat din PSD Argeș, mă refer aici la deputata Simona Bucura Oprescu, și-a făcut un obicei din a critica vehement și în termeni neîndurători ultimele două guvernări de dreapta. Și asta încă  de acum doi ani când PSD a dat brânci la o guvernare minoritară PNL-ului lui […]
Simona Bucura Oprescu

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!