Piteștiul a urcat pe locul patru în topul investițiilor imobiliare anul trecut

Piaţa de investiţii imobiliare din România a fost estimată la 900 milioane de euro anul trecut, în creştere cu 30% faţă de nivelul înregistrat în 2019, când a atins valoarea de 694 milioane de euro, fiind singura piaţă din regiune care a înregistrat o evoluţie ascendentă în perioada crizei sanitare, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Totodată, numărul tranzacţiilor a scăzut, prin urmare valoarea medie a tranzacţiei a crescut cu aproape 57% la 36 milioane de euro, de la 23 milioane de euro în 2019, potrivit CEE Investment Market January 2021, raport care analizează pieţele de investiţii imobiliare din Polonia, România, Cehia, Ungaria şi Slovacia.

Pe sectoare, segmentul de birouri a consemnat cel mai mare volum de investiţii înregistrat vreodată în România, cu tranzacţii cumulând aproximativ 770 milioane de euro, reprezentând 85% din volumul total al pieţei, în timp ce sectorul industrial a reprezentat peste 8% din piaţă, iar retailul doar 4%.

Totuși, trebuie spus că majoritatea tranzacţiilor finalizate în 2020 în România au fost iniţiate înainte de luna martie, care a marcat începutul pandemiei la nivel local, în restul anului numărul de proiecte scoase la vânzare fiind mai redus.

Bucureştiul şi-a consolidat poziţia de destinaţie preferată pentru investiţii în România şi a reprezentat aproximativ 85% din volumul total al tranzacţiilor în 2020, urmat de Timişoara, Cluj-Napoca şi Piteşti.

2 thoughts on “Piteștiul a urcat pe locul patru în topul investițiilor imobiliare anul trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect de lege: Angajaţii de la stat nu vor mai putea cumula salariul de bugetar şi pensia

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunţat că angajaţii de la stat vor avea opţiunea de a se pensiona la 70 de ani, dar nu vor mai putea cumula salariul de la stat şi pensia, conform unui proiect în pregătire. Raluca Turcan a precizat că proiectul prevede pensie şi opţiunea de […]
Cumul pensie și salariu

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!