Perioada fără sancțiuni pentru RO e-Factura ar putea fi extinsă 

ConcretMedia.ro

Ministerul Finanțelor ar putea extinde perioada în care nu se aplică sancțiuni celor care nu respectă termenul de trimitere a facturilor în sistemul e-Factura, până în iunie 2024, potrivit ministrului Marcel Boloș.  

„Luăm în calcul extinderea până cel mult la sfârșitul lunii iunie a perioadei în care nu se vor aplica amenzi. Este o dovadă de bună credință din partea noastră. Chiar astăzi, în cursul zilei de astăzi avem primele date și primele semnale cu privire la indicatorii de antifraudă și de evaziune fiscală pe care ni-i dorim. Trebuie să găsim o modalitate prin care să aducem la suprafață economia reală și să nu mai venim cu nota de plată pe care o vom prezenta la sfârșitul anului și care va fi baza pentru următoarea reformă fiscală care se va întâmpla în România. Nu am vrea să venim cu o notă de plată încât să ne înjure lumea în 2025, să spună Boloș și Câciu”, a declarat Boloș joi, 7 martie, în conferința „Perspectivele macroeconomice și fiscale ale României pe 2024″, organizată de News.ro. 

Reamintim că potrivit prevederilor în vigoare în acest moment, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2024, nerespectarea termenului-limită pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura nu se sancționează, fapt confirmat și de Risco.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rețeaua Bioderm va deschide o clinică în Pitești în acest an 

Compania Bioderm, fondată de Lucian Russu, medic specialist dermatologie-venerologie, a inaugurat recent un spital privat de dermatologie în zona de nord a Capitalei, în Săftica, în urma unei investiţii de 500.000 euro, şi are în plan anul acesta extinderea în Galaţi, Piteşti, Târgovişte, Focşani şi Constanţa. Fiecare unitate nouă, inclusiv […]
Rețeaua Bioderm

Subscribe US Now

error: Content is protected !!