Povestea Roxanei Bucurenci și a singurei cofetării cu specific raw vegan din Argeș

Pe Roxana Bucurenci o cunosc de… dar mai bine nu spun, nu prea e indicat și nici sigur pentru tine să te joci cu cifrele când asociezi trecerea timpului cu o femeie. Pot spune însă că e la fel de tânără și de încântătoare ca atunci când, adolescenți fiind, am devenit colegi de clasă în liceu. Voi vorbi însă despre spiritul său creativ. Un spirit care de-a lungul timpului s-a manifestat sub diverse forme și care, de câțiva ani buni, îndulcește mesele, sufletele și viața piteștenilor și nu numai, Cofetăria Raw vegan Cupcake.

„Cupcake este locul unde găsești dulciuri potrivite pentru un stil de viață sănătos: fără zahăr, fără lactoză și fără gluten. Folosim materia primă pe care ne-o oferă natura. Fructele, nucile și semințele stau la baza tuturor preparatelor noastre. Torturi și prăjituri fără zahăr și fără proteină animală, nepreparate termic. Cele mai potrivite dulciuri pentru consumul zilnic sau pentru ocazii speciale.”, se spune în prezentarea de pe pagina cofetăriei. Dar să aflăm împreună povestea Raw vegan Cupcake și a creatoarei sale, Roxana Bucurenci.

Vacanță la Roma

Nu este doar titlul celebrului film cu Audrey Hepburn și Gregory Peck, ci și momentul în care s-a născut povestea Cupcake, în timpul unei vacanțe la… Roma. „Eram la Roma, în concediu, și împreună cu Paul, soțul meu, am mers într-un restaurant, iar chelnerul ne-a întrebat dacă dorim să încercăm un desert mai deosebit, ceva aparte, spunea el. Am spus da fără ca măcar să cerem vreo informație. Apoi ne-am uitat în menu la descrierea acestuia și chiar am început să ne amuzăm despre ce păcăleală vom mânca la desert. Doar că desertul a fost unul surprinzător de bun și era unul raw vegan. Trebuie să-ți spun că noi suntem de fel consumatori de dulciuri, dar așa ceva nu încercasem până atunci. Și a fost pur și simplu o revelație, una pozitivă, revelația de la Roma.”, poveștește Roxana Bucurenci.

Deciziile bune se iau pe neașteptate

„De fiecare dată când mergem undeva încercăm să cunoaștem nu doar locurile prin care trecem, ci și oamenii, cultura lor și, bineînțeles, gastronomia zonei respective. Ei, bine, după acea vacanță și acea cină la Roma, am început să devin interesată de dulciurile raw vegane. Am căutat rețete, m-am documentat  și am încercat în casă tot felul de deserturi de acest fel. Deserturi pe care bineînțeles le „testam” pe cei din familie, soțul și fiica mea, Beatrice, în special. Și încet, încet, m-a prins pasiunea pentru aceste dulciuri. Iar într-o zi i-am spus soțului că vreau să deschid o cofetărie cu specific raw vegan. Atunci, dintr-o dată, în ziua aceea m-am decis, fără nimic plănuit dinainte.

Am făcut și ceva cursuri în Austria și Ungaria, am vrut să înțeleg ingredientele și felul în care ele se combină și interacționează. La finele lui 2016 am deschis cofetăria, pregătită cumva sufletește că nu voi rupe gura târgului, dar care din fericire s-a dovedit o surpriză foarte frumoasă încă de la început.”, își continuă povestea piteșteanca îndrăgostită de dulciurile sănătoase.

Ingrediente sănătoase și naturale

Dincolo de savoarea oricărei prăjituri și a oricărui desert, Cofetăria Raw vegan Cupcake este o bucurie și pentru cei care din diverse motive, în special legate de sănătate, au limite sau chiar interdicții la dulciurile clasice. Aceasta pentru că toate ingredientele de aici sunt 100% naturale și sănătoase. „Cofetăria Cupcake a prins viață pentru a veni în sprijinul tuturor celor care înteleg importanța alimentației sănătoase. Toate ingredientele sunt naturale, iar prepararea lor la rece, fără a fi procesate chimic sau termic, asigură păstrarea tuturor nutrienților, vitaminelor, mineralelor și enzimelor din ingredientele crude. Deserturile pregătite la Cofetăria Cupcake NU conțin, zahăr, hormoni, conservanți, coloranți, E-uri, aditivi, margarină, ingrediente de origine animală (lapte, ouă, smântână, unt).

Zahărul este înlocuit cu îndulcitori naturali (sirop de arțar, îndulcitor granulat din flori de cocos, sirop de curmale, sirop de agave, green sugar cu 0 indice glicemic), iar blaturile și cremele prăjiturilor sunt preparate din nuci, semințe, fructe deshidratate, unt de cacao, unt de cocos, super-alimente, astfel că dulciurile noastre sunt destinate tuturor. Dulciurile Cupcake sunt recomandate tuturor, inclusiv copiilor și persoanelor cu anumite afecțiuni sau intoleranțe.”, se specifică în fișa de prezentare a laboratorului propriu al Cupcake.

Rețete unice, produse unice

„În afara specificului raw vegan al acestor deserturi, genul acesta de produse mai are o particularitate, aceea că oferă posibilități nelimitate de combinare a ingredientelor și a proporțiilor acestora astfel încât fiecare produs este unic în felul lui. Toate rețetele de la Raw vegan Cupcake sunt creația mea. Spre deosebire de cofetăria clasică, aici ai libertate deplină în a gândi și realiza produsul finit.

Noi am pornit cu 10 rețete standard, ca să le spun așa, realizate de mine, iar acum am ajuns la 40, dar, repet, fiecare produs al acestor rețete are unicitatea lui. Lor li se adaugă multe alte deserturi care chiar au fost ediție limitată, dacă le pot numi astfel. Și să știi că această unicitate și, implicit, varietate a produselor nu te lasă să te plictisești, ci, dimpotrivă, e o provocare continuă în a-ți testa imaginația și creativitatea”, continuă Roxana să ne conducă prin lumea dulciurilor „no limits”.

Clienți din alte județe sau trimiși de … concurență

Deși pare că aparține unei nișe cu adresabilitate limitată și are un program de lucru ieșit din tiparele clasice, Cofetăria Raw vegan Cupcake, unică în Argeș, nu duce lipsă de clienți. Chiar în timpul documentării acestui articol, aproximativ o oră și jumătate, telefonul Roxanei suna neîncetat pentru că dulciurile de la Cupcake sunt și de post, raw vegane fiind. Clienții, atât cei ocazionali, cât și cei ai casei, sunt din Pitești și din întreg județul Argeș, dar și din Râmnicu Vâlcea sau Slatina. Surprinzător este că tot printre clienții constanți se numără și cumpărători din orașe care au cofetării cu acest specific, precum București și Craiova. Ceea ce este însă demn de remarcat este faptul că unii dintre clienții Cupcake sunt trimiși de cofetării tradiționale din Pitești care nu au astfel de produse. O dovadă că și în România poate funcționa unitatea de breaslă, nu doar „grija” pentru capra concurentului în afaceri.

Viitorul are aromă de ciocolată adevărată

Proiectul de viitor, un viitor apropiat, al Cofetăriei Raw vegan Cupcake este ca în laboratorul său să fie produsă „ciocolata adevărată. Ciocolata adevărată va fi produsă direct din boabe de cacao, pe care le am deja aici, și din unt de cacao. Criollo de Peru este cel mai bun unt de cacao, este raw vegan și îl voi folosi. Acestora li se vor adăuga alte ingrediente naturale în funcție de fiecare sortiment de ciocolată pe care îl vom produce, inclusiv ciocolata cu piper, de exemplu.

Ciocolata va fi una artizanală, una 100% naturală și sănătoasă și, așa cum ți-am spus, una adevărată”, mă anunță cu bucurie Roxana Bucurenci. „Am achziționat un utilaj, un aparat de laborator pentru ciocolată, a venit în 3 zile din SUA, dar de 9 zile stă în vamă și în fiecare zi mi se spune că încă nu a fost vămuit, eu am răbdare încă. Când voi avea aparatul în laborator, voi avea și ciocolata la vânzare. Am făcut deja manual câteva eșantioane pe care le-am oferit clienților și care au fost foarte bine primite. Folosesc și acum ciocolata ca ingredient, cea care este în faza de proiect este ciocolata tabletă, ciocolata ca produs de sine stătător.”, mai spune creatorea prăjiturilor raw vegane din Pitești.

Familia – ancora afacerii Raw vegan Cupcake

Dacă fiica Roxanei, Beatrice (27 de ani), este pe picioarele ei, la București, soțul Paul devine pe zi ce trece tot mai prins în mrejele dulci, de data aceasta la propriu, ale soției sale. Mai mult, el este și administratorul firmei care deține cofetăria. „În proporție de 70% – 80%, soțul meu stăpânește partea teoretică a tot ceea ce înseamnă lucrul la Cupcake. Încă nu are voie în laborator (râde), acolo doar eu mă manifest, dar mă ajută foarte mult în relația cu clienții, în partea de promovare și vizibilitate pentru tot ceea ce fac eu aici. Încă de la începutul acestei povești a fost lângă mine și, de foarte multe ori, el a fost cel care a avut mai multă încredere în mine și a crezut mai mult în ce fac eu decât aveam sau credeam eu, iar asta m-a susținut și m-a încurajat să merg mai departe de fiecare dată. Iar fiica mea a fost și ea în tot timpul acesta o susținătoare înfocată a acestui demers al meu, îți dai seama.

Fac totul cu plăcere, din pasiune, iubesc să văd oamenii și în special copiii bucurându-se de deserturile mele, îmi place să interacționez cu clienții mei și să-i cunosc, să le aflu preferințele. Nu este doar o afacere, în sensul comercial al cuvântului, este o activitate în care pun mult suflet și care îmi permite să-mi testez inventivitatea și creativitatea, o continuă provocare ale cărei rezultate mă surprind și pe mine de multe ori. Cea mai mare bucurie a mea, repet, este bucuria clienților, mai ales a celor care au restricții la dulciurile clasice și care găsesc aici un loc de unde își pot cumpăra deserturi care le sunt permise. E greu de descris fericirea de pe chipul unui copil care, în sfârșit, are voie să mănânce o prăjitură, poate după ani de interdicție. Ei, bine, toată bucuria aceasta nu ar fi fost posibilă fără sprijinul familiei mele. ”, își încheie Roxana periplul prin istoria Raw vegan Cupcake. O istorie cu un prezent dulce și un viitor savuros.

One thought on “Povestea Roxanei Bucurenci și a singurei cofetării cu specific raw vegan din Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Viceprimarul din Câmpulung Muscel victima hackerilor

Pe lângă foarte multele avantaje de tot felul, viața de politician e plină unoeori și de surprize stupide. Mai ales când politicianul respectiv este implicat în administrația locală. De această realitate s-a convins recent și viceprimarul din Câmpulung Muscel. Nicolae Zaharia a avut neplăcuta surpriză de a-și pierde contul de […]
Viceprimarul din Câmpulung

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!