Violonistul Răzvan Stoica revine la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 4 februarie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic cu spectatori, având acces doar 30% din public, conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revine, ca solist, violonistul Răzvan Stoica. În program: Ottorino Respighi – Dansuri antice, Max Bruch – Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 1 în sol minor și  Felix Mendelssohn-Bartholdy – Simfonia nr. 4 în La major, op. 90, Italiana.

Ca și dirijorul, Răzvan Stoica este născut într-o familie de muzicieni. A cântat de la o vârstă fragedă, performanţele interpretative atrăgând atât atenţia publicului, cât şi a presei. După ce absolvă Liceul „George Enescu” din Bucureşti, îşi finalizează studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, şi arta dirijorală. Deşi tânăr, a întreprins turnee în toată lumea, câştigând numeroase premii internaţionale. Este singurul român care a câştigat, în cei 46 de ani de când se desfăşoară, concursul New Talent de la Bratislava, desfăşurat sub egida Uniunii Europene de Radio şi acordat celui mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Violonistul român a concurat cu 170 de competitori. Împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, a format, în 1996, Duo Stoica, repurtând succes după succes. Cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a obţinut-o în urma unui concurs. În 2014, violonistul Răzvan Stoica a concertat în Statele Unite ale Americii la celebra sală de concerte Carnegie Hall. Este director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 30  de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionari beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.

One thought on “Violonistul Răzvan Stoica revine la Filarmonica Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Avertisment Salvamont Argeș: Risc de avalanșă de gradul 5 (maxim) în Făgăraș

Stratul de zăpadă măsurat la stația meteo Bâlea Lac are 256 cm, astfel că a fost stabilit riscul de avalanșă la gradul 5 (foarte mare) la altitudini de peste 1800 metri și 4 (mare) sub această altitudine, pe o scală 1-5. Traseele montane din judeţul Argeş din masivele Făgăraș, Iezer […]
Avertisment Salvamont Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!