Sistemul burselor școlare se modifică din nou, apare bursa de reziliență 

Ministerul Educației propune modificarea modului de acordare a bursei de merit și introducerea unui nou tip de bursă, bursa de reziliență, începând de anul școlar viitor, 2024-2025. Ligia Deca, citată de edupedu.ro, a anunțat că Ministerul va pune în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care vor apărea modificări legate de acordarea burselor elevilor la gimnaziu și liceu. Modificările propuse vin în contextul în care au existat multe controverse legate de faptul că, pe baza actualei legi a Educației, elevi cu medii sub 4 iau burse de merit în valoare de 450 de lei în acest an școlar. Potrivit proiectului de OUG, anunțat de Ligia Deca luni și care urmează să fie pus în dezbatere publică, bursa de merit va fi acordată elevilor care vor avea media anuală peste 9,50. Bursa de merit va avea același cuantum ca până acum, 450 de lei. 

„Pentru elevii claselor a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs, iar pentru elevii din clasa a IX-a se va lua în considerare media de admitere la liceu”, a spus Ligia Deca într-o conferință de presă.   

Totodată, va fi introdus un nou tip de bursă, cea de reziliență, în valoare de 300 de lei, pentru elevii care vor avea media anuală cel puțin 7. De bursa de reziliență vor beneficia și elevii cu afecțiuni oncologice sau cronice, școlarizați pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni în cadrul așa-numitei școli din spital sau la domiciliu. 

„Bursele de merit și de reziliență cumulate împreună se acordă pentru minimum 30% dintre elevii fiecărei clase de gimnaziu și liceu, inclusiv învățământul profesional și dual”, a mai spus Ligia Deca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Șeful ANPC avertizează: În comerț există carne de pui „vopsită prin hrănire” 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, miercuri dimineață, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii afirmă Constantinescu, citat de ziare.com, ne confruntăm […]
Pui de găină vopsiți

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!