Proiectul pentru desființarea Secției speciale din Justiție trimis la CSM

Noul ministru al Justiției, Stelian Ion, a anunțat azi, 31 decembrie, într-o conferință de presă că a trimis la Consiliul Superior al al Magistraturii (CSM) un proiect de lege pentru desființarea Secției speciale din Justiție.

El a spus că a eliminat din proiectul de lege realizat de predecesorul său partea cu „super-imunitățile” pentru magistrați. Stelian Ion a mai anunțat că va discuta cu omologul său italian despre posibila extrădare a unor condamnați români care au primit decizii favorabile în instanțele italiene. „Au existat probleme punctuale, deci nu e o problemă care să țină de sistem”, a declarat Stelian Ion.

„Sunt îngrijorat de numărul mare de cereri de pensionare. Vom propune creșterea vârstei de pensionare, astfel ca un magistrat să nu mai poată ieși la pensie la 48 de ani”, a mai spus Stelian Ion. „Avem o problemă mare pe corupție, a expirat strategia națională. Vom face o evaluare și va trebui să adoptăm o nouă strategie anti-corupție”, a punctat ministrul Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Marea Britanie a ieșit definitiv din Uniunea Europeană

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a ieşit definitiv din Uniunea Europeană după încheierea perioadei de tranziţie de 11 luni, joi la miezul nopţii la Bruxelles, 23:00 la Londra, şi după 48 de ani de apartenenţă la blocul comunitar, devenind ţară terţă. Aceasta înseamnă că vor interveni […]

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!