Călin Nistor, spaima corupților din Argeș, se pensionează

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 30 decembrie, mai multe decrete de pensionare a unor procurori şi judecători, între aceştia fiind Călin Nistor, fost procuror-şef al DNA, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei. Acesta va ieşi din sistem în 15 ianuarie.

La inceputul lunii decembrie Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererea de pensionare a fostului șef DNA Nistor Călin. Nistor a intrat în DNA, la 36 de ani și a activat în această instituție 14 ani, până la înaintarea cererii de pensionare. A fost șeful serviciului teritorial Pitești, a fost adjunctul DNA, dar și șeful interimar al structurii centrale a instituției. De activitatea sa la Pitești se leagă unele dintre cele mai răsunătoare dosare de corupție din România, dosare care au dus la încarcerarea unor persoane considerate până atunci intangibile.

Călin Nistor a fost unul dintre adjuncții fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, și a preluat conducerea interimară a instituției la scurt timp după ce aceasta a fost revocată din funcție de președintele Klaus Iohannis, la cererea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader. În august 2018, Călin Nistor a salutat înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, înființată de fostul ministru Toader pentru a ancheta procurorii și judecătorii, spunând că „este un lucru bun”. El a contrazis astfel atât poziția fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, cât și a altor sute de magistrați care au protestat public față de această inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Anthony Hopkins – 45 de ani fără alcool

Actorul britanic Anthony Hopkins a marcat 45 de ani de când nu a mai consumat alcool şi a publicat marţi seară, pe reţelele de socializare, un mesaj optimist adresat celor afectaţi de alcoolism sau de abuzul de substanţe, mai ales fanilor lui mai tineri. Hopkins a publicat o înregistrare video […]

Subscribe US Now

error: Content is protected !!