Facebook va eticheta postările despre vaccin

Facebook a anunţat luni că a început să adauge etichete la postările în care se discută despre siguranţa vaccinării. Mai mult, în curând, va eticheta chiar toate postările despre vaccinuri, relatează Reuters.

Această decizie a fost luată în contextul în care platforma a fost criticată de legislatori şi de oameni de ştiinţă. Criticii spun că aceasta permite răspândirea dezinformării legate de vaccinarea anti-COVID-19.

Compania de social media a anunţat într-o postare că lansează totodată un instrument de informare. Acesta va fi valabil în Statele Unite. Instrumentul va oferi oamenilor informaţii despre locurile în care se pot vaccina anti-COVID-19. Și pe Instagram va exista o secţiune cu informaţii despre vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Chris Cox, şeful departamentului de Dezvoltare Produse în cadrul Facebook, a declarat că Facebook a luat „foarte în serios” afirmaţiile virale false. El a subliniat și că există „o zonă gri imensă formată din oameni cu îngrijorări … pe care unii le numesc dezinformare, iar alţii îndoieli”.

„Cel mai bun lucru pe care îl poţi face în acea imensă zonă gri este doar să prezinţi informaţii documentate. Totul într-un mod util în care să iei parte la conversaţie şi să o faci cu experţi în sănătate”, a adăugat el.

Compania a declarat că etichetează postările de pe Facebook şi Instagram care discută despre siguranţa vaccinurilor anti-COVID-19. Eticheta va fi un text în care se afirmă că vaccinurile trec prin teste de siguranţă şi eficacitate înainte de aprobare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parteneriat Petrom – Auchan la Pitești

Parteneriatul între Petrom și Auchan se extinde și la Pitești. Astfel, benzinăria de la ieșirea de nord a orașului, din Bascov, se reamenajează potrivit acestui parteneriat. Benzinăria va include în scurt timp și un magazin de proximitate My Auchan. Până la 2.500 de produse alimentare și nealimentare vor fi disponibile […]
Petrom Bascov My Auchan

Subscribe US Now

error: Content is protected !!