ANAF conectează casele de marcat la sistemul propriu

ANAF a pregătit un proiect de ordin privind conectarea caselor de marcat la sistemul informatic propriu. Conectarea are rol de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale operat de agenție.

Astfel, aparatele fiscale ale operatorilor economici încadrați în categoria marilor contribuabili vor fi conectate online cu ANAF până la 30 iunie. Cele ale firmelor din categoriile mijlocii și mici, până la 30 noiembrie. În prezent, sancțiunile pentru neconectarea caselor de marcat sunt suspendate. Aceasta deoarece autoritățile nu reușiseră încă să pregătească sistemul online de preluare a datelor.

Centrul Național pentru Informații Financiare a informat ANAF că aplicația de preluare a datelor va fi funcțională la 31 martie. Instituția se află în subordinea Ministerului Finanțelor. Proiectul de ordin de președinte prevede conectarea pe categorii de contribuabili, începând cu data de 31 martie 2021. Aceasta se va face cu respectarea următoarelor termene:

  • până la data de 30.06.2021 operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;
  • până la data de 30.11.2021 operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii și mici;
  • operatorii economici care achiziționează case de marcat ulterior datei de 1.12.2021, la data instalării aparatului de marcat electronic fiscal.

Regimul aparatelor de marcat electronice fiscale este definit la art. 3 alin. (2) din OUG nr. 28/1999. Conectarea acestora la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale este parte a informatizării ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Hidroelectrica se bate pentru parcul solar din Argeș

Hidroelectrica a intrat în cursa pentru cel mai mare parc de energie solară din România. Compania a cerut deja oferte de reprezentare de la casele de avocatură specializate în fuziuni şi achiziţii din domeniul energiei. Cu toate acestea, hidroelectrica va avea de înfruntat mai mulţi competitori. Cel mai mare parc […]
Hidroelectri investește în energie solară

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!