Doi elevi de la Școala 11 medaliați cu aur și bronz la Olimpiada Națională de Matematică

După mulți ani, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (Nr. 11) din Pitești are două  medalii la Olimpiada Națională de Matematică. Medaliații sunt Emanuel Mazăre – aur și Mario Stan – bronz. Urmare a rezultatului la această competiție de top a matematicii la nivel național, Emanuel Mazăre a fost selectat pentru proba de baraj. Aceasta va fi susținută în vederea constituirii lotului de juniori al României. Proba de baraj se va desfășura la Universitatea din București în data de 15 mai.

Ca în fiecare an, aproximativ 600 de elevi din clasele VII-XII, au participat la faza finală a Olimpiadei Naționale de Matematică. Această fază este considerată un adevărat spectacol național al matematicii. Organizată de Societatea de Științe Matematice din România,, etapa finală a ediției a LXXI-a, a fost găzduită de centre universitare de prestigiu din țară. Printre acestea s-a numărat și Universitatea din Pitești.

În ciuda emoțiilor, competiția a fost un regal al excelenței în matematică, al minților sclipitoare, deschise și inventive. Rezultatele celor doi vin după parcurgerea cu succes a celor trei etape din acest an ale competiției. Ele reprezintă încununarea eforturilor, muncii și sacrificiilor care au însoțit acest parcurs.

Emanuel Mazăre și Mario Stan, ambii din clasa a VII-a E, au fost singurii reprezentanți ai Școalii Gimnaziale „Mihai Eminescu” în această fază finală a competiției. Amândoi sunt elevii profesorului Marian Haiducu, directorul școlii.

Reamintim că, recent, trei elevi de la „Mihai Eminescu” au fost medaliați la Concursul de matematică Upper.School, Etapa III (faza finală), on-line. Aceștia sunt David Marghidan (VI F)  – aur, Emanuel Mazăre (VII E) –argint și Mălina Pavel (VI F) – bronz. Toți trei sunt, de asemenea, pregătiți de profesorul Marian Haiducu.

Sursa foto: interespublic.ro

One thought on “Doi elevi de la Școala 11 medaliați cu aur și bronz la Olimpiada Națională de Matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Afacere pornită din Pitești, la un pas de 1 miliard de euro

Reţeaua de farmacii Catena, o afacere pornită din Pitești, a ajuns la afaceri de peste 4,7 miliarde lei în 2020. În acest fel businessul se apropie de 1 miliard de euro. Catena este , cel mai mare jucător din retailul farma. În anul pandemiei, afacerea a rămas la nivelul din […]
Catena

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!